LA FAVIBC | PERSONES i ASSOCIACIONS | VIU ELS BARRIS

ALBUM DE FOTOGRAFIES | VÍDEO DE LA JORNADA

Acte de presentació del 30è aniversari de la FAVIBC

El dissabte 13 d’abril va tenir lloc l’acte de presentació del 30è aniversari de la Federació d’Associacions de Veïns d’Habitatge Social de Catalunya, amb la participació de més de dues-centes persones. El casal cívic del barri de Pomar de Badalona va acollir veïnes i veïns d’arreu de Catalunya i personalitats que van felicitar el treball desenvolupat durant els 30 anys de la Federació i els 50 de la Coordinadora de Barrios, organització clau per al moviment veïnal a Catalunya.
Conduït per l’Enrique Nieto, vicepresident de la FAVIBC, i amb el recolzament de tota la junta executiva, l’acte va engegar amb la projecció del documental Viu els Barris, un reportatge sobre la història dels barris d’habitatge social i les persones que han lluitat i han fet possible la dignificació de la vida en aquests territoris. Més tard, l’Albert Arnau, president de la FAVIBC, va presentar el llibre Les Associacions de Veïns i  la FAVIBC, document en què s’explica el naixement del moviment veïnal i la implementació dels programes socials al parc públic d’habitatges.
Finalment es va convidar a pujar a l’escenari algunes persones del món polític i social: Àlex Pastor, alcalde de Badalona; Antoni Comas, que fou el primer conseller de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya (1988-1999); Joaquín Vizcaíno, membre fundador de la Coordinadora de Barrios, antecedent directe de la FAVIBC; Judith Gifreu, directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya; Ferran Falcó, secretari general de Territori i Sostenibilitat i Jordi Sanuy, director de Qualitat de l'Edificació i Rehabilitació de l'Habitatge. Tots van destacar la feina de la FAVIBC i van encoratjar tant la seva junta executiva com els veïns i veïnes, a seguir treballant pel moviment associatiu de Catalunya i pels seus barris.
Els assistents van brindar per tancar un acte emotiu de reconeixement a la tasca que des de la base i el voluntariat permet impulsar accions per a la millora de l’habitabilitat, la mediació, la participació, la solidaritat i la lluita contra l’exclusió
.