INICI | ACTUALITAT | NOTÍCIES | VIU ELS BARRIS | PERSONES i ASSOCIACIONS | PROJECTES | TRANSPARÈNCIA

 

NOVA EDICIÓ DEL CURS DE CREACIÓ DIGITAL: La FAVIBC imparteix una nova edició del curs de creació digital a l’AV Josep Torregassa de Solsona. Els matins de dimarts en el punt Òmnia ubicat a l’associació de veïns portem a terme unes accions formatives a fi de conèixer el programari d’edició d’imatge. Aquest curs va dirigit a usuaris, usuàries i entitats que vulguin assolir habilitats en la creació digital, fer un ús creatiu de les xarxes, i millorar la comunicació de la seva entitat. El curs proveirà els alumnes de les capacitats necessàries per treballar amb les eines precises de programes d’edició d’imatge, creació digital i maquetació, per tal que quan finalitzem el curs puguin crear imatges, corregir-les i millorar-les per a la seva posterior impressió o publicació a la Web, maquetar fulls de promoció, díptics, revistes i d’altres productes de difusió impresa.

LA UNIÓ INTERNACIONAL DE LLOGATERS (IUT): La FAVIBC forma part de La IUT, una organització política no partidista, que treballa en línies democràtiques i que considera que l'habitatge és un dret humà fonamental en totes les societats. Les necessitats d'habitatge han d'abordar-se en l'àmbit local, nacional i internacional. Un habitatge assequible i digne és una de les salvaguardes per a la pau i la seguretat, un pilar fonamental en totes les societats democràtiques i necessària per a la mobilitat laboral. La manca d'habitatge assequible i la falta d'habitatge són ingredients importants en l'exclusió social. LA FAVIBC subscriu el document que la IUT presentarà davant del Parlament Europeu a fi d'evidenciar les prioritats en matèria d'habitatge durant el pròxim mandat europeu 2019-2024. Descarregueu i feu difusió del document que trobareu en la seva versió bilingüe. PRIORITATS HABITATGE 2019-2024

MAGAZINE DE RIPOLL: Després d’un temps sense fer el Magazine del Punt Òmnia Ripoll 60, aquest mes tornem amb un gran Magazine, on hi trobareu coses molt interessants: dibuixos, tradicions, receptes, passatemps, manualitats... Si voleu participar, no us ho penseu: La vostra veu també és important per a nosaltres!!! Per poder fer créixer aquest Magazine us necessitem! El magazine és una publicació per a tots i totes, feta entre totes i tots.

PRESENTACIÓ DEL WALKING FUTBOL UNION: El Casal Civil del Xup va acollir el passat divendres l’acte de presentació a Manresa de la modalitat futbolística que els seus impulsors anomenen walkingfutbol union. El futbol caminant a tres tocs arriba a la capital del Bages per iniciativa de Francisco Álvarez, president del CF Pare lgnasi Puig i secretari de la junta directiva de la Federació d Associacions de Veïns d'Habitatge Social de Catalunya (FAVIBC). Álvarez va assenyalar que, en conèixer la nova modalitat: «des de la junta de la FAVIBC vam considerar que era ideal per a les persones que viuen als nostres barris». En la seva intervenció, Jordi Serracanta, regidor d'Esports de Manresa va emfatitzar que des de l'Ajuntament volen recolzar tota iniciativa que ajudi a treure de sedentarisme la gent gran o de qualsevol altra edat. Es tracta d’una versió del futbol apte per a jugadors i jugadores de totes les edats, que tendeix a igualar el nivell dels futbolistes, ideal per fer equips mixtes i, sobretot molt adequada per incitar a fer esport a persones sedentàries de més de 50, 60, 70, 80 o 90 anys. «És una modalitat sense contraindicacions, només comparable per la quantitat de beneficis que reporta al ball», va sentenciar SiIvio Szegedi, un dels introductors a Catalunya del futbol caminant a tres tocs.

FESTA DE LA GENT GRAN DE LA BALCONADA: La Festa de la Gent Gran de la Balconad va ser un èxit segons el conjunt d'entitats i serveis que l'organitzaven (PDC Balconada de l'Ajuntament, Asociació de Veïns, Comissió de Festes, Casal de la Gent Gran, Punt Òmnia i la Culla).Els organitzadors, agrupats en la Xarxa d'Entitats i Serveis de la Balconada que dinamitza el Pla de Desenvolupament Comunitari del barri (PDC), valoren l'acte com un dels millors dels últims temps, i s'emplacen a seguir treballant amb aquest esperit i treball en xarxa perquè el barri sigui cada cop viu, i sobretot més atent a la seva gent més gran.

CONCURS DE GUARNIMENTS DE TERRASSES COMUNITÀRIES: Organitzat per l’Associació de Veïns Centcelles de Constantí, amb el suport de l’Ajuntament, el Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) i el Punt Òmnia AVV Centcelles de Constantí. Una iniciativa amb la qual els organitzadors han promogut la relació entre veïns i veïnes del barri i la col·laboració en l’embelliment dels espais públics. Amb aquest concurs també s’ha animat els i les participants al treball cooperatiu i a la implicació en el disseny i la creació del guarniment dels espais comunitaris que els són propis.

II CONCURS DE MICRORELATS LES DONES I ELS BARRIS: Un any més la FAVIBC organitza el concurs adreçat a les dones dels barris d'habitatge social. Podeu consultar les bases del concurs i descarregar el cartell per a fer difusió als vostres barris. Totes esteu convidades a participar. BASES | CARTELL | FORMULARI DADES

LA BALCONADA, ART I COMUNITAT: Durant el 17 i el 28 de setembre podreu visitar l'exposició del taller de pintura conduït per Aina Sallés i realitzat al barri de la Balconada durant la primavera del 2018. Els participants són: Josep Bernadó, David Peña, Rosa Tarragona, Montse Catalán, José Antonio Nieto, Encarna Hernández, Montserrat Casas, Clara Saltar, Núria Salgado, Eva Nieto, Rouse Mater i Elies Picanyol. Estarà al Casal de les Escodines de Manresa, de dilluns a divendres, de 10 a 14 i de 16 a 21 h. Dissabtes, de 10 a 14 i de 16 a 20 h. Cliqueu per descarregar el cartell.

La Balconada també celebra la Festa per a la gent gran i la resta de veïnat els dies 28 i 29 de setembre. Apropeu-vos, participeu i compartiu el barri i les seves activitats. Organitza l'AV Balconada, el PDC i el Punt Òmnia. Cliqueu per descarregar el programa.

IV MEMORIAL JULIO REGALADO ARRAONA - MERINALS - CAN GAMBÚS: Un any més, s’ha celebrat el Memorial Julio Regalado, torneig esportiu multicultural en la seva quarta edició, organitzat per FS Amics del Pou Nou Escorial, l’Associació de Veïns i la FAVIBC. Aquest any amb la participació de la secció de futbol sala del Terrassa Club de Futbol, el Sant Joan Atlètic Club i l’Escola de Futbol Sala AP Nou Escorial Arraona – Merinals – Can Gambús.
Benjamins, alevins, infantils i cadets ens van fer gaudir d’un matí de bon futbol en record a qui fou president de l’AV del barri i de la FAVIBC, representat per l’Anna i la Núria, vídua i filla. Agraïm la participació dels joves esportistes, entrenadors, organitzadors i del nombrós públic assistent, que van fer possible un matí entranyable d’esport. Trobareu les imatges al nostre FLICKR.

CLOENDA ACTIVITATS AL GORNAL: El passat dia 26 de juny, juntament amb els companys dels Punts Òmnia de L’Hospitalet (BlogL’Hosfera), es va celebrar el final de curs als Jardins de Can Sumarro. Més de 80 veïnes i veïns de la ciutat van apropar-se per compartir les experiències viscudes durant el curs. S’hi va projectar un vídeo en forma de crònica de cada Punt i es van presentar diferents treballs finals com ara el projecte #lhpostal. Era la segona vegada que es feia aquesta festa de cloenda de forma grupal i, donat l’èxit de convocatòria i de satisfacció de la gent, de ben segur repetirem l’any vivent. Recull de fotos | Vídeo crònica del Punt Òmnia Gornal

SETMANA JOVE DE LA BALCONADA: Un any més, el barri de la balconada de Manresa organitza la Setmana Jove. Aquest any durant els dies 3,4 i 5 de juliol. Podeu participar a les activitats amb insripció prèvia a l'AV de la Balconada. MÉS INFORMACIÓ

AGENDA D'ESTIU: Els barris d'habitatge social engegan la seva agenda de primavera i estiu, plena d'activitats culturals i lúdiques per a tothom. Podeu adreçar el vostre programa per tal que el publiquem a l'espai web de la FAVIBC.

JORNADA SOBRE AUTOPROTECCIÓ I DEFENSA PERSONAL FEMENINA: 31 de maig a les 11:00 hores al Casal Cívic Pla de Bonaire, Terrassa. Aquest seminari neix, donat el creixent nombre d'agressions de diferents àmbits (violència de gènere, agressions sexuals, robatoris amb violència) que pateix el col·lectiu femení a la actualitat. En aquest curs les dones participants, tindran la oportunitat, d'obtenir un mínim de coneixements en referencia a l'autoprotecció, també tindran l'opció d'aprendre de primera ma, com controlar l'entorn i reconèixer un possible o possibles agressors, en els diferents aspectes de la vida quotidiana. Part de la jornada, es dedicarà a conèixer tècniques bàsiques de defensa personal tant a nivell físic com a nivell psicològic encaminades a intentar minimitzar el risc de patir alguna agressió.

FINALITZA EL TALLER DE PINTURA A LA BALCONADA: El taller de pintura que es va realitzar a l'aire lliure ha finalitzat. Podreu veure les pintures a l'exposició dins la Festa Major de la Balconada d'enguany, i també al Setembre al Casal de Les Escodines de Manresa.

SETMANA CULTURAL A SANTA EULÀLIA DE BERGA: El barri de Santa Eulàlia de Berga celebra la setmana cultural 2018 del 9 al 13 d'abril. Els assistents podran gaudir de diverses activitats gratuïtes per a totes les edats: tertúlies. visites, aquagym, pel·lícules... Consulteu el programa.

ASSEMBLEA GENERAL FAVIBC 2018:
El proper dissabte dia 24 de Març a les 10:00h. en 1ª convocatòria i a les 10:30h. en 2ª, tindrà lloc l’Assemblea General Ordinària de la FAVIBC al Casal Cívic Arraona Merinals - Julio Regalado (Plaça del Pla de l'Amor, num. 2 de Sabadell), d’acord amb l’article 14è dels Estatuts en el capítol referent a l’Assemblea General.

CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS PER A ENTITATS 2018 DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA: Del 2 al 31 de març de 2018 (ambdós inclosos) està oberta la convocatòria de subvencions a favor d’entitats sense finalitat de lucre en l’àmbit de Benestar Social, àmbit Igualtat i Ciutadania, àmbit Respir i àmbit de serveis de tutela. La convocatòria haurà de tramitar-se a través de la seu electrònica de la Diputació de Barcelona mitjançant la complementació del formulari electrònic normalitzat que serà signat electrònicament, pel representant legal de l‘entitat, amb el certificat digital personal (IdCat, DNIe, etc.).

 

NÚMERO 17 DE LA REVISTA LA CEBA D'ARRAONA-MERINALS, SABADELL: La nostra/vostra revista segueix el seu camí, malgrat les dificultats, sense perdre la il·lusió i desitjant poder fer créixer aquest projecte, per a això qualsevol proposta serà escoltada, no només de cinema, podeu proposar temes relacionats amb la cultura en general, disposem d'una adreça de correu electrònic tukils14@gmail, on podeu adreçar articles, opinions…

DIADA DELS DRETS DELS INFANTS: Pel dia dels drets dels Infants hi haurà diferents activitats, com el taller de reciclatge per fomentar els valors de sostenibilitat i fer sensibilització de respecte al medi ambient, pintarem un mural que hauran fer els nens del Centre Obert Xalesta del barri i per finalitzar la celebració xocolatada i contacontes amb l'Ós Mandrós.

CURS DE ADOBE PHOTOSHOP: Durant els propers mesos d'octubre i novembre es desenvoluparà un curs de photoshop a l'AV Montserrat de Terrassa, dins les actuacions conjuntes que es porten a terme al Sector II de Terrassa (Montserrat, Vilardell i Torresana). Adobe Photoshop és un editor de gràfics desenvolupat per Adobe Systems Incorporated. Usat principalment per al retoc de fotografies i gràfics i la creació d'imatge digital, el seu nom significa literalment "taller de fotos". És líder mundial del mercat de les aplicacions d'edició d'imatges i domina aquest sector de tal manera que el seu nom és àmpliament emprat com a sinònim per a l'edició d'imatges en general. És obert i gratuït a tots els veïns, veïnes i entitats. Les inscripcions les podeu fer al punt Òmnia de Montserrat. Grup de Montserrat, bloc 2, baixos. Tel. 937848513 Participeu!

PROGRAMA UPC REUTILITZA: Equips informàtics reutilitzats a disposició de les entitatsNecessiteu equips informàtics per a l’associació. El Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC posa a disposició de qualsevol entitat sense ànim de lucre que impulsi programes d’interès social la possibilitat de sol·licitar equips informàtics de la pròpia universitat i d’altres institucions que, després de 5 anys d’us, són renovats i reutilitzats. Des de la mateixa universitat s’encarreguen de revisar aquests equips, posar-los a punt i cedir-los per tal que puguin seguir tenint vida útil a les seus de les entitats.

JOSEP RUEDA, MEDALLA AL MÈRIT CÍVIC: Josep Rueda, qui fou president de l'AV de la Font dels Capellans de Manresa, va rebre la medalla al mèrit cívic de la ciutat de Manresa el passat juliol. El Ple Municipal de l'Ajuntament de Manresa va decidir atorgar amb el vot unànime de tots els grups la Medalla al Mèrit Cívic a Josep Rueda Cruz per la seva trajectòria personal i professional i, per la seva dedicació i compromís amb els drets i el benestar de les persones des de la seva activa participació en el món sindical i veïnal que ha incidit en la millora de les condicions dels barris i de la ciutat en general.

S'OBREN LES SUBVENCIONS DE L'AGÈNCIA: Subvencions a entitats i associacions veïnals del parc d'habitatge públic. Són subvencions en règim de concurrència competitiva, per al finançament de projectes socials d'actuacions comunitàries i activitats de cohesió social i d'adequació de dependències en barris d'habitatges públics administrats o gestionats per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, amb risc d'exclusió residencial o amb degradació urbana. També queden oberte les Subvencions per rehabilitar en matèria d’accessibilitat edificis en barris del parc públic d’habitatges. Són subvencions per a obres de millora de l’accessibilitat i pel coneixement de l’estat dels edificis d’ús residencial.

JORNADA SEFORA: El passat 22 de juny, la FAVIBC va celebrar la Jornada Programa SEFORA: Present i futur de les dones dels barris d’habitatge social a l’espai Francesca Bonnemaison, l’Oficina de les Dones de la Diputació de Barcelona. SEFORA és Suport a les actuacions per les dones i en benefici del treball per la igualtat. Educació en els valors del respecte i la igualtat. Formació i informació per l’accés als recursos socials existents i que permetin ampliar els coneixements en matèria d'inserció laboral i drets per a les dones actuals. Organització i creació de noves entitats de dones. Resolució de conflictes sorgits per la discriminació de gènere. Assessorament a les entitats veïnals en la millora de les seves polítiques d’igualtat de gènere. La federació, posseeix un pla d'igualtat d'opor-tunitats entre homes i dones, que posa a disposició de totes les seves entitats per arribar a aconseguir una comunitat igualitària.

PERSONES VOLUNTÀRIES: Les associacions de veïns d'habitatge social de Catalunya federades a la FAVIBC estan formades per persones voluntàries que dediquen el seu temps i molt esforç perquè els seus barris disposin dels serveis necessaris i d'un entorn adequat, cívic i solidari per una vida més digna. Us presentem algunes de les persones, que volen compartir el seu treball i les seves inquietuds.

CALENDARI POPULAR: Arriba el bon temps i els barris obren les seves portes a les activitats de primavera i estiu: festes majors, fires d'entitats, lleure educatiu, trobades d'associacions, etc. Feu clic per conèixer el calendari dels barris i donar una ullada a la seva programació

LES PERSONES GRANS: Amb l’objectiu de fomentar un envelliment actiu i saludable, per obrir camins, per augmentar l'oferta d'activitats dirigides a les persones grans, i evitar l'exclusió social i familiar, i potenciar les relacions intergeneracionals entre els diferents col·lectius, els barris federats a la FAVIBC organitzen actuacions que es basen en el paradigma de l'envelliment actiu. Als barris d’habitatge social de Catalunya, hi ha persones grans que es troben en una situació de soledat, que impedeix que puguin gaudir de la participació en la vida comunitària al barri. Els projectes liderats per les associacions de veïns, també sensibilitzen a la societat envers les circumstàncies que poden patir les persones grans i facilitar la implicació de les persones sensibilitzades. Com exemples d’aquestes iniciatives dirigides a treballar pel benestar de les persones grans, podem trobar les activitats que es desenvolupen als barris de Josep Torregassa de Solsona, al barri de Can Jofresa, de Terrassa o al barri de Montigalà-Batllòria de Badalona.

LES DONES I ELS BARRIS: La FAVIBC i les associacions de veïns dels barris d’habitatge social, organitzen un concurs de microrrelats per promure la participació de la dona a les entitats veïnals i als barris. Qualsevol dona major de 16 anys podrà participar en una o més (fins a tres) de les seves categories.

VIRGÍNIA LÓPEZ: És la nova presidenta de l'associació de veïns El Xup de Manresa. La nova presidenta coneix molt bé el seu barri, els seus veïns i les seves entitats. Treballa a la biblioteca del barri, ha estat secretària del club de futbol , monitora de l’esplai i presidenta de l’AMPA des de fa 7 anys

A BADIA DEL VALLÈS «NO VOLEM AMIANT»: L'AV de Badia del Vallès ha creat una comissió amb l'objectiu central d'aconseguir fer retirar l'amiant de tots els edificis de Badia. Aquesta comissió està formada per veïns i veïnes, membres de la AV i la col·laboració de les diferents organitzacions polítiques del municipi, així com l'assessorament de Lluís Mallart, tècnic expert en qüestions d'amiant.

ALFABETITZACIÓ, EDUCACIÓ I CAPACITACIÓ DE LES PERSONES ALS BARRIS: Aquests són els tres objectius principals del Curs d’Alfabetització per l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura de la llengua que es va engegar al Punt Omnia Associació de Veïns de Sant Llorenç a Terrassa.

DEPARTAMENT DE TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMÍLIES: S'obre la convocatòria ordinària per a la concessió de subvencions de projectes i activitats per a entitats de l'àmbit de polítiques socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a l'exercici 2017. El termini de presentació del formulari desol·licitud, junt amb els annexos corresponents que l'acompanyen, comença a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria i finalitza el dia 25 d'abril de 2017, ambdós inclosos.

CASA NOSTRA ÉS CASA VOSTRA: La FAVIBC signa el manifest de Casa nostra, casa vostra; una campanya que neix d’un gran grup de persones independents que treballen en el món de la comunicació i que vam coincidir als camps de refugiats de la frontera de Grècia amb Macedònia fent-hi projectes professionals o de voluntariat..

EL XUP AL DIA: El barri del Xup ens presenta un nou número de la seva revista veïnal. “El Xup al dia!” ja arriba al 9è número gràcies al treball en xarxa i la coordinació del conjunt d’entitats i serveis del barri i l’impuls especial de l’Associació de Veïns i el Pla de Desenvolupament Comunitari.

DEPARTAMENT DE TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMÍLIES: S'obre la convocatòria ordinària per a la concessió de subvencions de projectes i activitats per a entitats de l'àmbit de polítiques socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a l'exercici 2017. El termini de presentació del formulari desol·licitud, junt amb els annexos corresponents que l'acompanyen, comença a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria i finalitza el dia 25 d'abril de 2017, ambdós inclosos.

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA FAVIBC 2017: Informem que el dissabte dia 25 de Març a les 10:00h. en 1ª convocatòria i a les 10:30h. en 2ª, a la seu de la FAVIBC, carrer Ginebra número 40 baixos de Barcelona, tindrà lloc l’Assemblea General Ordinària de la FAVIBC, d’acord amb l’article 14è dels Estatuts en el capítol referent a l’Assemblea General.

NOU TERMINI PER A LES JUSTIFICACIONS DEL DEPARTAMENT DE TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMÍLIES: S'amplia el termini per presentar el compte justificatiu de la convocatòria ordinària de subvencions a entitats del Departament i de la convocatòria de subvencions per a entitats per atendre famílies en situació de vulnerabilitat social 2016 fins al dia 6 d'abril de 2017 inclòs.

INFORMACIÓ SUBVENCIONS DIPUTACIÓ DE BARCELONA 2017: Des del 28 de febrer fins al 20 de març de 2017 (ambdós inclosos) està oberta la convocatòria de subvencions a favor d'entitats sense finalitat de lucre en l'àmbit de Benestar Social, l'àmbit d'Igualtat i Ciutadania i l'àmbit del Respir per a les famílies cuidadores de persones amb discapacitat i/o malaltia mental, per a aquest any 2017.

INFORMACIÓ SUBVENCIONS 2017: La FAVIBC i altres associacions de veïns d'habitatge social de Catalunya, com Camplar, organitzen sessions informatives per tractar les novetats i canvis en la sol·licitud de les subvencions de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària.del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

DIA DE LA DONA A SANT ROC: El Punt Òmnia Casal Cívic Sant Roc va organitzar, durant el mes de febrer i març,  activitats de disseny i de lliurement de postals per celebrar el Dia Internacional de la Dona, el 8 de març 2017. Per reivindicar una participació més justa de les dones en la societat, els usuaris del Punt i de les entitats com el Club Social Badiu de l'Associació de Salut Mental Barcelonès Nord, van triar el tema de les dones escriptores i realitzar recerques d'informacions i poesies. Van crear collages amb colors i imatges.

LA BALCONADA ESTRENA JUNTA: L'AV La Balconada ha elegit nova junta, presidida per Mariano Jiménez, de 51 anys, que ja havia format part de la junta anterior com a vicepresident.

EXPOSICIÓ DEL CURS GRATUÏT DE FOTOGRAFIA SOCIAL A L'AV DE LA BALCONADA DE MANRESA: El Divendres 3 de Març es va dur a terme l'exposició a la Plaça Oleguer Miró del Taller de Fotografia Social per a Joves realitzat el mes de Gener a la Balconada. Els alumnes i altres veïns del barri han participat activament del procés expositiu, creant un espai artístic que conviurà durant un temps amb la quotidianitat de les persones.L'associació de veïns de la Balconada va realitzar un taller de fotografia social per a joves durant el gener-febrer de 2017 gratuït. Les dates són: 17, 24 i 31 de Gener i 7 de Febrer del 2017, de 17h a 19h al Punt Òmnia de la Balconada, Plaça Oleguer Miró 25.

NOUS TALLERS A SOLSONA: Encetem l'any al Punt Òmnia se Solsona (AVV Josep Torregassa) amb noves activitats i tallers. Apropa't a les Tic: (iniciació a la informàtica) dimarts i dijous de 10 a 11h; Navega: (Internet i correu electrònic) dimarts i dijous d'11 a 12h; Retoca les fotos (edició bàsica a través de pàgines web- marcs, text, efectes-, àlbum digital i vídeo de fotos) dimarts i dijous de 12 a 13h; Treballem la memòria: (a través de pàgines web treballarem diferents aspectes de la memòria, principalment a través de jocs) dimecres d'11 a 12h; Enxarxa't: coneixements bàsics del funcionament de les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram) dilluns i dimecres de 15:30 a 16:30h; De tot una mica: (repàs de carpetes, documents, correu, Internet...) dimarts i dijous de 15:30 a 16:30h; Manualitats i tic per a nens i nenes de 7 a 12a.: (busquem manualitats a Internet i després les fem, intentant aprofitar material reciclat) dimarts de 17:30 a 18:30h; A més, es manté l'espai d'ús lliure i dubtes: dilluns d'11:30 a 13h. i dijous de 16:30 a 17:30h. Totes les activitats són gratuïtes! Si us voleu inscriureu, teniu qualsevol pregunta, suggerència, o si voleu fer un taller però no el trobeu aquí, no dubteu en passar pel punt, o enviar-nos un correu a solsona@xarxaomnia.gencat.cat.

BINGO SOLIDARI A SANT LLORENÇ DE TERRASSA: El passat diumenge 18 de desembre es va dur a terme el Bingo Solidari de l'AV Sant Llorenç de Terrassa, com ja es porta fent els últims anys, organitzat des de l'associació de veïns de Sant LLorenç i amb la col·laboració de moltes entitats del barri i els comerços que son els que aporten els  productes per les paneres, amb motiu de la Marató de TV3. Amb aquest acte s'ha demostrat que la gent és solidaria i que tots posant un granet de sorra. Aquest any hem superat la quantitat d'altres anys: 2.304€

LA FAVIBC HA PARTICIPAT EN EL XVIII CONGRÉS ESTATAL DE VOLUNTARIAT: Es va clausurar el dissabte 26 de novembre, per debatre i dialogar al voltant de la qualitat del servei voluntari i la diversitat d'àrees que compten amb el seu suport. El Congrés Estatal de Voluntariat és una de les trobades més importants del món social i està dirigit a persones i organitzacions que es mouen entorn de la tasca solidària.

ALBERT ARNAU REELEGIT PRESIDENT DE LA FAVIBC: El passat dia 19 de novembre de 2016, la FAVIBC (Federació d’Associacions de Veïns d’Habitatge Social de Catalunya), va celebrar la seva assemblea extraordinària de socis per a l’elecció del President i la seva Junta Executiva, en la què va ser reelegit per unanimitat com a President el Sr. Albert Arnau i Pacheco i una junta formada per 17 membres:

CREA 6: El Crea6 Sabadell, és, un espai d’expressió cultural i artística dels joves del territori. Té com a objectiu fonamental, donar veu a les creacions que els joves del Districte 6 de Sabadell, volen oferir a la comunitat.

TALLERS D'ESTIU AL PUNT ÒMNIA DE L'AV DE SANT LLORENÇ DE TERRASSA: Durant el mes de Juliol en el Punt Omnia hi ha gran varietat de tallers i activitats pels més petits fins a para adults.

VII FIRAVIDA: El proper 21 de maig més de 20 entitats van participar a la nova edició de la fira d’entitats al Casal Cívic de Campclar, Tarragona: Tothom va gaudir de tallers creatius, música en viu, exposicions, xerrades, cantades. Una fira entre cultures, on conviure és viure.

3r CONGRÉS CATALÀ DE L'ASSOCIACIONISME I EL VOLUNTARIAT: La sessió final del 3r Congrés Català de l’Associacionisme i el Voluntariat va tenir lloc el 20 de maig al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona amb l'assistència d'entitats, associacions i la nostra Federació. Destaquem els 500 llocs de treball per a joves en l'àmbit del voluntariat, per evidenciar el suport que des del Govern català és vol donar al sector, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va anunciar durant la inauguració del Congrés que la Generalitat de Catalunya obrirà aquest mes de juny una convocatòria per finançar 500 llocs de feina a entitats sense ànim de lucre per a joves qualificats d'entre 18 i 29 anys. Aquests contractes tindran una durada de sis mesos i, segons Bassa, permetran 'd’una banda, poder oferir una primera oportunitat de feina als joves amb formació i, de l’altra, donar suport a les entitats no lucratives, que tenen un paper fonamental en la cohesió social del país'. (Més informació).

DISPOSICIONS DEPARTAMENT DE TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMÍLIES: S'obre la convocatòria ordinària per a la concessió de subvencions del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a entitats en l'exercici 2016. El termini de presentació del formulari de sol·licitud, junt amb els annexos corresponents que l'acompanyen, comença el dia 9 de maig i finalitza el dia 28 de maig de 2016, ambdós inclosos.

ASSEMBLEA GENERAL FAVIBC 2016:
Dissabte 2 d'abril va tenir lloc l'assemblea anual de la FAVIBC a la seva seu de Barcelona amb la presència dels presidents de les associacions de veïns federades. Es va donar la benvinguda a tres noves associacions: AV Via Trajana de Barcelona, AV Plaça Primer de Maig de Tarragona i l’AV del Padró de Cornella de Llobregat.

NOU ESCENARI FISCAL DE LES ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE: IMPACTE DE LA NOVA NORMATIVA EN LA GESTIÓ DE LES ENTITATS NO LUCRATIVES: La modificació més substantiva és l’aprovació de la Llei 27/2014, de 27 de novembre, de l’Impost de Societats, que amb la modificació de l’article 124.3 obliga les entitats no lucratives a presentar liquidació anual de l’Impost de Societats per la totalitat de la seva activitat. Us deixem un document marc amb tota la informació.

Inspecció Tècnica d'Edificis: Molts dels nostres barris han de passar la ITE abans del 31 de desembre de 2016. El dia 27 de juny de 2015, es va realitzar la primera jornada informativa sobre ITE al barri de Pomar, a la ciutat de Badalona. Amb una assistència de gairebé tres-centes persones, es van explicar els conceptes bàsics i els canals adients per dur a terme la ITE. Degut a l’èxit d'aquesta primera convocatòria, la FAVIBC continua realitzant aquesta tasca a aquells barris que demanen el nostre assessorament.

<<<
MEMORIA 2017 I PLA D'ACTUACIÓ 2018 COMPTES 2017 I PRESSUPOST 2018
MEMORIA 2016 I PLA D'ACTUACIÓ 2017 COMPTES 2016 I PRESSUPOST 2017
NOU NÚMERO DE LA REVISTA VIU ELS BARRIS
Ja teniu a la vostra disposició el número 14 de la revista VIU ELS BARRIS FAVIBC
DEPARTAMENT DE TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMÍLIES
DIPUTACIÓ DE BARCELONA
La Diputació de Barcelona entén la responsabilitat social com la integració voluntària de les preocupacions socials, econòmiques i ambientals en les activitats de l'organització i en la seva relació amb els seus grups d'interès.
POLÍTIQUES DEL MINISTERI

Actualitat del MInisterio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad
AGÈNCIA DE L'HABITATGE
L'Agència de l'Habitatge de Catalunya concedeix subvencions a associacions de veïns i entitats veïnals de barris d'habitatges públics que administra o gestiona.