INICI | ACTUALITAT | NOTÍCIES | VIU ELS BARRIS | PERSONES i ASSOCIACIONS | PROJECTES | RECURSOS | TRANSPARÈNCIA

Un any més, la FAVIBC va celebrar la II Jornada Programa SEFORA: Present i futur de les dones dels barris d’habitatge social a l’espai Francesca Bonnemaison de Barcelona

A l’acte van assistir més de cent persones, usuàries, tècniques i representants d’associacions de veïns d’arreu Catalunya. El Sr. Albert Arnau, President de la FAVIBC i la Sra. Elena Lledós, gerent d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, van donar la benvinguda i van coincidir en la necessitat d’implementar programes que impulsin i fomentin la participació de les dones en el món associatiu i en les actuacions que es desenvolupen als barris d’habitatge social. Benvinguda a càrrec del Sr. Albert Arnau, president de la FAVIBC i de

La Sra. Esther Ramos, cap d’àrea d’empoderament econòmic de la fundació SURT, va presentar el treball que fan des de la seva entitat per tal d'empoderar les dones amb menys recursos. SURT és una entitat d’acció social que treballa per fer efectius els drets econòmics, socials i culturals de les dones i per erradicar les discriminacions per raó de sexe, amb la vista posada en assolir una societat amb equitat de gènere efectiva. Des dels inicis, el 1993, és una organització de dones compromesa amb els valors d’equitat de gènere, inclusió, solidaritat i transformació social, amb una gestió transparent, professional i socialment eficient.

El punt més emotiu de la jornada va ser el lliurament de premis del II Concurs de microrelats “Les dones i els barris”, presentat pel Sr. Enrique Nieto, vicepresident de la FAVIBC. Les guanyadores van ser: A la categoria Tema lliure amb les dones com a protagonistes: Sílvia Vall i Llobet de Riera Bonet de Molins de Rei. A la categoria el Rol de les dones a la societat: Saturnina Torres Pérez, de Pius XII de Lleida. I a la categoria Records de la infantesa: Zhora el Azzouzi de Vilaroja de Girona.Les encarregades de lliurar els premis van ser: la Raquel Jiménez, adjunta a direcció, Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària; l'Elena Lledós, gerent d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona i la Núria Ramon, directora executiva de l'Institut Català de les Dones.

La jornada va concloure amb la lectura, per part de les dones de Girona, d'uns fragments on es reivindicava la llibertat, la igualtat, la solidaritat, i, en definitiva, el paper fonamental de les dones en la societat actual, en què cal afavorir un canvi de mentalitat que trenqui els estereotips de gènere, que eduqui en la igualtat, i aconseguir una societat més justa, perquè les dones i els homes puguin desenvolupar-se plenament.

 

DESCARREGA ELS MICRORELATS GUANYADORS >>>
VISITA L'ALBUM FOTOGRÀFIC DE LA JORNADA >>>