INICI | ACTUALITAT | NOTÍCIES | VIU ELS BARRIS | PERSONES i ASSOCIACIONS | PROJECTES | RECURSOS | TRANSPARÈNCIA

El passat 22 de juny, la FAVIBC va celebrar la Jornada Programa SEFORA: Present i futur de les dones dels barris d’habitatge social a l’espai Francesca Bonnemaison, l’Oficina de les Dones de la Diputació de Barcelona.

SEFORA és Suport a les actuacions per les dones i en benefici del treball per la igualtat. Educació en els valors del respecte i la igualtat. Formació i informació per l’accés als recursos socials existents i que permetin ampliar els coneixements en matèria d'inserció laboral i drets per a les dones actuals. Organització i creació de noves entitats de dones. Resolució de conflictes sorgits per la discriminació de gènere. Assessorament a les entitats veïnals en la millora de les seves polítiques d’igualtat de gènere. La federació, posseeix un pla d'igualtat d'opor-tunitats entre homes i dones, que posa a disposició de totes les seves entitats per arribar a aconseguir una comunitat igualitària.

A l’acte de presentació del Programa van assistir unes cent persones, usuàries i representants d’associacions de veïns d’arreu Catalunya. El Sr. Albert Arnau i Pacheco, President de la FAVIBC i la  Sra. Marta Jové i Sentelles, Coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones a Barcelona van donar la benvinguda, coincidint en la necessitat d’implementar programes com el SEFORA de la FAVIBC, que impulsin i fomentin la participació de les dones en el món associatiu i en les actuacions que es desenvolupen als barris d’habitatge social, tot reivindicant les dones com a part essencial de l’administració, de la cultura i de l’àmbit professional del país.

La Sra. Mònica Canals, tècnica de projectes socioeducatius de la FAVIBC, va presentar el treball de suport, formació i dinamització amb dones. Una acció que porta a terme en els barris amb més dificultats de la ciutat de Girona, obrint un debat entre els assistents sobre el paper de les dones i dels homes en les associacions de veïns i altres entitats dels barris i de la ciutat.

A la Jornada va haver un espai d’exposició dels treballs que es realitzen a les moltes activitats que fan les dones del programa SEFORA en els barris de: Montserrat, Egara, Sant Llorenç i Can Jofresa de Terrassa, Arraona-Merinals can Gambús de Sabadell, la Pau de Barcelona, la Balconada de Manresa, la Font de la Pòlvora,  Fontajau i Vilaroja de Girona i Pla del Remei de Vic.
El punt més emotiu de la jornada va ser el lliurament de premis del concurs de microrelats “Les dones i els barris”, presentat pel Sr. Enrique Nieto, vicepresident de la FAVIBC. Les guanyadores van ser:
Pepita Cebrián Martín en la categoria «Les àvies del segle XXI». Premi lliurat per la Sra. Guida Obrador (Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària).
María Arias Cañizares en la categoria «Les dones en el moviment veïnal». Premi lliurat per la Sra. per Marta Jové (Institut Català de les Dones).
María Teresa Barnusell Calvis en la categoria «Quan vaig arribar». Premi lliurat per la Sra. Elena Lledós (Gerència de Serveis d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona).

La jornada va concloure amb el desig de treballar en un segon concurs de microrelats i  en una nova jornada el proper any, però especialment, amb el desig que totes les dones dels barris de Catalunya participin en el moviment associatiu i gaudeixin del programa SEFORA, per tal d'afavorir un canvi de mentalitat que trenqui els estereotips de gènere, que eduqui en la igualtat, i aconseguir una societat més justa i igualitària, on dones i homes puguin desenvolupar-se plenament.

 

DESCARREGA L'ARTICLE EN PDF >>>
DESCARREGA ELS MICRORELATS GUANYADORS >>>
VISITA L'ALBUM FOTOGRÀFIC DE LA JORNADA >>>