30è ANIVERSARI | LA FAVIBC | PERSONES i ASSOCIACIONS | VIU ELS BARRIS

La FAVIBC celebra la III Jornada del Programa SEFORA: Present i futur de les dones dels barris d’habitatge social a l’espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, i lliura els premis del tercer concurs de relats breus Les dones i els barris.

A l’acte van assistir més de cent persones, usuàries, tècniques i representants d’associacions de veïns d’arreu Catalunya. El Sr. Albert Arnau, President de la FAVIBC va donar la benvinguda i van coincidir en la necessitat d’implementar programes que impulsin i fomentin la participació de les dones en el món associatiu i en les actuacions que es desenvolupen als barris d’habitatge social.

La Sra. Esther Ramos, cap d’àrea d’empoderament econòmic de la fundació SURT, va presentar el lliurament de premis del concurs de relats breus. SURT és una entitat d’acció social que treballa per fer efectius els drets econòmics, socials i culturals de les dones i per erradicar les discriminacions per raó de sexe, amb la vista posada en assolir una societat amb equitat de gènere efectiva. Des dels inicis, el 1993, és una organització de dones compromesa amb els valors d’equitat de gènere, inclusió, solidaritat i transformació social, amb una gestió transparent, professional i socialment eficient.

Les guanyadores del concurs de relats breus van ser:

Categoria Tema lliure amb la dona com a protagonista: Guanyadora Teresa Masip Puyol (Mi heroína) del barri Pius XII - Germanor de Lleida. Finalista Teresa Gili Prunera (Relato de vida) del barri Pius XII - Germanor de Lleida.
Categoria El meu barri: Guanyadora Carmen Díaz Bermejo (Badalona qué bonita eres) de Pomar, Badalona. Finalista Rachida Mriech (Cuando llegué...) del barri de Fontajau de Girona
Categoria Les dones i les seves lluites: Guanyadora Esther Martos Navarro (La Loba) del barri de Montserrat deTerrassa. Finalista Ángeles Racero Gallego (Recuerdo íntimo) del barri Pomar de Badalona.

Un dels moments més emotius de la Jornada va ser l'especial reconeixement a la dedicació en el programa SEFORA i la participació en el concurs de la Manuela Alcalà de Girona, la Lucía Rosa Arróniz de Badalona i la María García de Rubí, que va atorgar la sra. Anna Miranda, Directora de la Fundació Habitatge.

La jornada va concloure amb la lectura, per part de totes les dones assistents d'uns fragments on es reivindicava la llibertat, la igualtat, la solidaritat, i, en definitiva, el paper fonamental de les dones en la societat actual, en què cal afavorir un canvi de mentalitat que trenqui els estereotips de gènere, que eduqui en la igualtat, i aconseguir una societat més justa, perquè les dones i els homes puguin desenvolupar-se plenament.

 

VISITA L'ALBUM D'IMATGES DE LA JORNADA >>>

DESCARREGA ELS MICRORELATS GUANYADORS >>>